Vastelaovend 2016


Hallo allemaal,

Ons laatste dagboek deze carnaval, graag willen we onze belevingen deze carnaval nog aan jullie vertellen.

We begonnen op donderdag bij de ketter met het wagen richten. Dat was super gezellig. Hieke en ik hadden aan alle mensen daar buttons uitgedeeld. Eigenlijk was het daar gewoon de hele avond feesten. We moesten daar ook nog een woordje doen. Ook vorst Wiljan en prins Hidde kwamen nog even kijken bij ons. We hadden met hun ook nog even gefeest en we hadden gesprongen op  het liedje Sun is Shining. (dat was echt Hidde’s liedje met carnaval!) het was een super gezellige avond geworden.

Op vrijdag was ons eerste 10R fest. Het was echt heel erg druk, veel drukker als ik had verwacht. Het was echt een super leuke avond. De DJ was goed. We hebben amper stil gestaan die avond alleen maar gesprongen op de liedjes van de DJ. Er hebben ook nog twee meisjes gezongen. En ik ook samen met Luuk en Siem. (dat klink echt nergens naar, maar ik vond het wel grappig en het in carnaval). Op  het einde had Bram nog een liedje gezongen en daarna was er nog een klein feestje en toen was het 10R fest klaar.

Op zaterdag was de mis, de sleuteloverdracht, het vlaggen hijsen er warenwe nog bij de zwaan geweest. Als eerste de mis;  we moesten bij de zwaan verzamelen en toen loepe we met de kieveloeët, de kejsjeut, die heimatte kapelle en wij, de vengneuze, richting de kerk. We kwamen daar binnen en we gingen zitten. Ereste zei de kapelaan Roger wat, daarna gingen Hidde en Arjan wat zeggen. Daarna moesten Hieke, Isa en ik een gebedje oplezen en daarna moest alleen kapelaan Roger nog wat zeggen en Rudy moest nog wat zeggen. Daarna liepen we weer in dezelfde stoer richting d’n Binger want daar was de sleuteloverdracht. Als eerste zeiden Prins Arjan en vorstin Isa (van de kejsjeute)iets en daarna werden wij op het podium geroepen. Toen moesten wij ons praattje houden om de sleutel in handen te krijgen. Isa en Arjan zeiden nog wat en daarna Hieke en ik weer wat. Toen kregen we de sleutel omgehangen. Daarna onze spreuken en toen begon hidde met alles wat hij moest zeggen en doen. dat vond ik echt super leuk en grappig. Eerst dacht ik dat dat heel erg saai zou zijn, maar het is echt super leuk en grappig. Ook Hidde kreeg de sleutel. Dus vanaf toen waren we 3 dagen de baas over Meijel. Na de sleuteloverdracht gingen we vlaggen hijsen. Eerst zieden vorst Wiljan en prins Hidde iets en toen werden de vlaggen omhoog gehesen. Daarna liepen we met z’n alle naar de zwaan toe. Dat was echt een super leuk feestje. Ik heb samen met de kejsjeut, de kieveloeët en natuurlijk met de vengneuze gefeest. Er waren ook een paar optredens, de breurkens bijvoorbeeld. Toen stond ik met Hidde op het podium te feesten. Elke keer als ik samen met hidde ergens stond of ergens was samen met Hidde zei hij elke keer; Sten geniet ervan want dit maak je maar een keer in je leven mee, dit is heel erg speciaal dat jij dit mee mag maken dus geniet er volop van, het duurt maar drie dagen en het is dus zo weer voorbij. Dus geniet!
en genieten, dat heb ik gedaan van deze vastelaovend. Het was echt geweldig om carnaval op deze manier te mogen beleven.

Sten

Zondig:
In de middig hadden we uurst de optocht.  Dat was al super sjon!
Samen springen mi z’n allen op de wagen! Dat was super gezellig!
Mi de vengneuze gingen we samen gezellig s’avonds bij Egem pizza eten. Det was super leuk. Doarnoa gingen we noar de optocht uitreiking kieken, dat was super super super gezellig!

Mondig:
S’middigs gingen we op bezoek bij de kesjeut bij ut kejsjeutebal! Dat vonden we heel gezellig.
Toen kriegen we ok un héle mooie onderscheiding van Prins Arjan, Vorstin Isa en de kejsjeut, bedankt daarvoor! Noa ut kejsjeutebal gingen we eten bij Sten en Reny tusj.
Doarnoa was ons twéde 10r fest! Dat was super gezellig en de Kieveloeët kwam ook nog even op bezoek bij ons. Doar kregen we ok un onderscheiding van Prins Hidde I. Bedankt!
We kriegen dus 2 onderscheidingen op een dag, super sjon!
ok hebbe wej Patrick Verstappen een dik en dubbel verdiende onderscheiding mogen geven.

Dinsdig:
 Uurst gingen we nog noar de zorgboerderij op de katsberg en toen hadden we de prinses en prins daar onderscheiden, dat was hél leuk.
Doarnoa gingen we noar ut kieveltreffe. Doar moesten we ok optreden. Toen deden we Ik hou van holland na alleen dan: ik haaw van Méél. Dirk was dan Linda de Mol en ik en Sten waren de teamkapten. Dat vond ik super sjon om te doe. De eindstand was 22 tegen 22, super sjon aantal, 2 x 11! Haha, maar doarnoa gingen we samen frietjes eten bij ut pelmke en s’avonds was ut dan zover. We gingen uurst de vlag strijken en doarnoa gingen we noar de zwaan en moesten we op de stoantoafel gon stoan. Daar werden we afgetuigd en moesten we un wordje zeggen. Dat was un emotioneel moment want ik vond ut super jammer dat de vasteloavend al wer vorbij was. Doarnoa ging ut wer en we makten er mi z’n allen nog un sjon festje van! Super bedankt allemol voor deze super sjonne vasteloavend!

Vastelaovend 2016 wat ware gij sjon!

hieke

Wij willen iedereen die heeft bijgedragen aan deze onvergetelijke vastelaovend bedanken.  Het was echt super!

Dan sluiten we nu voor de laatste keer af met onze spreek;

Geweldig, sjon, fantasties , super gaaf 
Drej daag feste mi z’n allen… Alaaf! 

Groetjes prins Sten I en prinses hieke I

 

 • eye-on-sign.jpg
 • kvw.jpg
 • peelgeluk.jpg
 • dorpsoverleg-meijel.jpg
 • HANG_logo_aanpassing-page-001.jpg
 • rob-verkoelen.jpg
 • hegawa.jpg
 • YD_Security.jpg
 • stapperijdevangrail.jpg
 • die-sign.jpg
 • Heere_van_Meijel1.jpg
 • innovem.jpg
 • toeliedesign.jpg
 • math-peeters.jpg
 • kieveloeet.jpg