Vastelaovend 2019

Eindelijk was het zover en stond het weekend van de carnaval voor de deur.

Donderdag begonnen we met de wagen te richten bij de Vangrail. Dat was heel leuk. Er waren ouders die gezorgd hadden voor een bolderwagen en een  tractor(tje). Op de bolderwagen moesten wij ieder onze foto nieten, en toen was de wagen klaar! Prins Luc kwam ook nog even langs om even op de tractor te rijden, dat was wel lachen. Daarna hebben we er een gezellige avond van gemaakt met onze Vengneuze.


Vrijdag 1 maart,
Gingen we om 12.30 naar de lagere school. Dat wilde we graag, want we wilde graag juf Monique verassen. Bij haar hebben we samen bij in de klas gezeten, en hoe toevallig is dat. Juf Monique vond het ook erg leuk dat we kwamen. Daarna gingen we met de onderbouw naar de gymzaal. Daar stelde we ons even voor, samen met  Prins Luc, Prinses Kimberley en Vorst Jens. en daarna gingen we met de kinderen polonaise houden. Vanuit daar gingen we naar de sporthal waar we opgewacht werden door de kinderen van de bovenbouw. Daar werden nog enkele voordrachtjes gehouden. Was leuk om weer even op de lagere school te zijn geweest.

S’ avonds werd er een receptie voor Prins Maurits en mij georganiseerd in de Vangrail. Er kwamen veel mensen op ‘onze’ receptie. We hebben vele kaarten, snoep, chocolade, geld en bioscoopbon gekregen… wel een Hele krat vol! Ook mochten wij een onderscheiding geven. Dit gaf ik aan mijn oma, omdat zij altijd voor ons klaar staat en dat ze lekker kan koken. En als verassing mochten we onze ouders ook een onderscheiding geven. Mijn ouders waren helemaal verrast. Daarna gingen we feesten!


Zaterdag 2 maart,
Was er om 19u de Heilige Mis. De kerk zat goed vol. De mis vloog om. We moesten om de beurt voorlezen (Vorst Wiljan- Prins Luc- Prinses Kimberley- Vorst Jens- Prins Maurits en ik) in het Meijels. Dat was best moeilijk, maar gelukkig hadden we de tekst al eerder ontvangen en konden we oefenen van te voren. De Heimeitkapelle  maakte ook een gezellige stemming in de kerk.

Na de Heilige Mis gingen we naar de Bingerd, daar was de Sleuteloverdracht. Ook daar moesten we met z’n alle weer een stukje voor lezen in het dialect. Voor deze tekst had (meester) Hidde voor gezorgd. Het was een grappige tekst en zelfs met een RAP erin. Daar kregen we ook de sleutel overhandigd van de Gemeente. De hele zaal zat vol met mensen.

Daarna gingen we naar het ‘KIEVELMENNEKE’ om de vlag te hijsen. Prins Luc moest de vlag van de Kieveloet omhoog hijsen- Prinses Kimberley en Vorst Jens de vlag van de Kejsjeut en Prins Maurits en ik de vlag van de Vengneuze. Officieel begint nu de carnaval in Meijel. Daarna gingen we naar de Vangrail. En heb ik gefeest- gedanst- gezongen tot 1u! Daarna was ik goed moe. Maar wat was het leuk!


Zondag 3 maart,
Eindelijk de dag van de Optocht, wat had ik daar zin in!
Eerst hadden we voor de optocht een lunch georganiseerd voor de Vengneuze en de Kammeruj. Broodje knak, dat is altijd lekker. Daarna gingen we ons opstellen voor de optocht. Het bleef een beetje spannend wat betreft het weer, want het regende af en toe en dat is wel jammer. En daar vertrok de optocht, wauw wat was dat GEWELDIG! Ik stond boven op de wagen samen met Prins Maurits, Vorstin Elke en Adjudant Sven en Adjudant Timo. Een beetje lager stonden de Raad en langs onze wagen liepen de Kammeruj. Wat heb ik hiervan genoten, hoog op de wagen door de straten van Meijel. Alle mensen keken ons aan en zwaaide naar ons. We hadden veel plezier op de wagen, we zongen en sprongen. De hele wagen wiebelde. Het leukste vond ik ook dat we snoepjes mochten gooien. Het was een lange route, dacht ik. Maar dat kwam omdat we regelmatig stil stonden hihi. Het was SSSSUPPPER!!
Daarna gingen we verder feesten in de Vangrail. Ons programma duurde tot 18u, maar we zijn rond 20.30 naar huis gegaan.


Maandag 4 maart,
Moesten we om 14u in de Vangrail zijn. Daarna gingen we naar de Heere. Daar werden we genodigd om op de Kejsjeutebal te komen. Er werden verschillende optredens gedaan. Ook vandaag hadden we een programma tot 18u. We gingen hierna met verschillende van de Vengneuze een hapje eten. Daarna zijn we nog met enkele naar de Heere gegaan. En heb ik gefeest tot in de late uurtjes (2.30)!


Dinsdag 5 maart,
De laatste dag alweer… Deze begon om 14u bij de Vangrail. Daarna gingen we naar de Heere, Kievelstreffen. Het was er gezellig en druk. Diverse optredens waren er. O.a de ‘Oude Prinsen”, en dat waren er nog heel wat. Ook werd het uitkomen van de Vastelaovens vierder van Peel en Maas en het zonnetje gezet. Dat was Silvie Geuns. En ook was er een Vastelaovens vierder van Meijel, Fam Hoefnagels. Deze zijn beide ook altijd aanwezig en zien er altijd erg mooi uit.

Daarna werden we getrakteerd op frietjes bij de Vangrail. Na het eten kwam de Kieveloet en Prins Luc. Het was Kei Druk, maar wel gezellig. Ik kreeg ook nog een onderscheiding van Prins Luc. Daar was ik heel blij mee. Daarna gingen we met een Hele lange stoet naar het ‘KIEVELMENNEKE’ om de vlag te strijken. Toen we dat gedaan hadden, gingen we weer in een lange stoet naar de Heere. Inmiddels was het 23u. We moesten op een grote tafel gaan staan, Vorst Wiljan, Prins Lus, Vorst Jens, Prinses Kimberley, , Prins Maurits en ik, om daar nog een laatste afscheids/ bedankwoordje te zeggen. Eerst was Vorst Jens aan de beurt. Toen hij klaar was werd hij door Prins Luc ontsteekt. Eerst zijn Scapter toen de Steek en daarna de Mantel. Ze hadden alle een tekst geschreven op papier, behalve ik. Ik dacht, ik zeg het zo, maar dat viel wel een beetje tegen voor zo’n volle zaal. Tevens hadden Vorst Jens en Prinses Kimberley alles benoemd wat ik zou zeggen. En zei dat ook zo, wel  zei ik nog dat ik de Optocht heel leuk vond. Nadat we alle ontsteekt waren, waren we allemaal emotioneel. Prins Luc ontarmde ons en stonden we even in een kringetje. Hij zei dat we het goed gedaan hadden, en dat we trots mogen zijn op ons zelf. Dat was wel mooi om te horen. Daarna kreeg ik vele knuffels van mijn vriendinnen, en moesten er ook huilen. Ik vond het wel jammer dat het erop zat. Daarna hebben we nog fijn gefeest tot 3u!!

Ik heb Carnaval op een andere manier beleefd. En wat heb ik genoten!! Ik was trots op dat ik Prinses was van de Vengneuze, samen met Prins Maurits. Ik zou het zo weer over willen doen!!

Tevens wil ik IEDEREEN BEDANKEN.

                              HET WAS KEI SJON!!

                             Groetjes van Prinses Isa I

 

 

Wat ging het snel allemaal. Voor je het weet is het alweer voorbij……’t is voorbij gevlogen!
Het begon op een doordeweekse dag, toen ze mij kwamen vragen om Prins Maurits I te worden van de Véngneuze. Hoe gaaf is dat! Moeilijk was het zeker wel om dit geheim te houden.

Op 11 januari mocht eindelijk iedereen het weten. Wat was dat uitkomen in de Véngneuzetempel sjon! Niemand die verwachtte dat ik de nieuw Prins van de Véngneuze zou worden!
Ons huis werd sjiek versierd door ons pap en mam. Al die leuke berichtjes, kaartjes en cadeautjes om mij te feliciteren waren geweldig!

Een hoop mooie momenten zijn voorbij gekomen.
Het wagen richten op donderdag in onze eigen Véngneuze tempel was meteen een geweldige start van de vastelaovend.
Vrijdagmiddag naar mijn oude basisschool. Allereerst brachten we een kort bezoekje aan onze oude kleuterjuf Monique. Sjiek was dat! Erna met de basisschool kinderen een feestje gevierd. Mooi om te zien hoe leuk iedereen meedoet en dat zelfs alle leraren hun mooiste pakjes hebben aangetrokken.
Vrijdagavond het Véngneuzebal, een groot feest samen met de Kéjsjeut. Lekker los gaan op de muziek tot in de late uurtjes. Ook heb ik hier ons pap en mam en mijn oma mogen onderscheiden. Dat was heel speciaal.
Zaterdag avond de mis in de kerk en daarna de sleuteloverdracht in de Binger. Sjieke tekst en vooral die rap, Hidde! En dat allemaal in het Mèèls! Ben toch een beetje trots op mezelf! De sleutel was binnen. De vlag werd gehesen bij het kievelmenneke. Erna nog flink dansen en springen op het podium bij de Heere. Wat een feest was dat!
De optocht was letterlijk en figuurlijk mijn hoogtepunt. Hoog op de wagen springen en snoep gooien naar de mensen aan de kant.  En als je dan zo hoog staat dan zie je pas hoeveel mensen er eigenlijk staan, echt niet normaal veel! Dankjewel daarvoor allemaal!

Op maandag naar het Kéijesjeutebal en dinsdag het kieveltreffen. Super allemaal!
’s Avonds het afscheid bij de Heere. Het laatste woordje mocht ik spreken en toen moest ik de scepter inleveren en werd de mantel en de steek afgedaan. Dit vond ik natuurlijk niet zo leuk. Erna gelukkig nog flink gefeest.
Zoals ik al zei, het is voorbij gevlogen. Het was zooooo ontzettend sjiek! Een tijd om nooit meer te vergeten!

Graag wil ik iedereen bedanken die samen met mij vasteloavend hebben gevierd:
Prinses Isa, voor de onvergetelijk tijd die wij samen gehad hebben.
De raad van elf van de Véngneuze, de ouders en de werkgroep Véngneuze, wat hebben jullie een hoop werk verricht zodat het voor mij een vasteloavend is geworden om nooit meer te vergeten.
Prinses Kimberly en Vorst Jens van de Kéjsjeut, voor het vet gave feestje dat wij samen hebben gevierd.
Prins Luc, ik ben er trots op dat ik samen met jou voorop mocht deze vasteloavend!
Jullie allemaal samen hebben er voor mij een onvergetelijke herinnering van gemaakt!

Prins Maurits I

 

Saame maake we plezier en dólle prèt,
en dè zèllefs zonder internet!

Prins Maurits I en Prinses Isa I

 • die-sign.jpg
 • toeliedesign.jpg
 • kieveloeet.jpg
 • dorpsoverleg-meijel.jpg
 • innovem.jpg
 • YD_Security.jpg
 • rob-verkoelen.jpg
 • eye-on-sign.jpg
 • kvw.jpg
 • stapperijdevangrail.jpg
 • HANG_logo_aanpassing-page-001.jpg
 • peelgeluk.jpg
 • math-peeters.jpg
 • Heere_van_Meijel1.jpg
 • hegawa.jpg